Zamknij

Mistrz w kuchni

LS(lca.pl) 17:34, 31.03.2009

Mistrz w kuchni

Piotr Kasprowski, Szef kuchni sieci restauracji Oberża uchyla proponuje kilka swoich przepisów na potrawy, które zrobią furorę na naszym stole. Zachęcamy Panie do skorzystania z nich.

Gotujcie, pieczcie, zapiekajcie i podawajcie na swoich stołach. Mamy nadzieję, że podzielicie się z nami refleksjami i wrażeniami, jakie wywarły nowe potrawy na Waszych najbliższych. Jeśli macie pytania do pana Piotra piszcie na adres [email protected] przekażemy mu wszystkie pytania i poprosimy o odpowiedź na nie. Tymczasem życzymy miłego gotowania.


Pasztet z dzika
Składniki na pasztet:
- mięso gulaszowe z dzika             700 g.
- surowy boczek                    310 g
- boczek wędzony                700 g
- łopatka wieprzowa bez kości            400 g
- wątróbka drobiowa                300 g
Bułka czerstwa                    100 g
- cebula                     205 g
- winiak Lux                    100 g
- jaja                        3 sztuki
- jałowiec                     30 g
- gałka muszkatołowa                 3 g
- sól                        30g
- pieprz czarny (świeżo mielony)        3 g
- wegeta                    3 g
- liść laurowy                     10 g
- ziele angielskie                10 g
- olej                        200 g
- bułka tarta                    150 g
- masło                        200 g
Ćwikła, chrzan, jako dodatek.
Mięso wołowe rozdrabniamy w grubą kostkę do duszenia. Podduszone mięsa, boczek podsmażoną cebulę i surową wątróbkę zmielić. Do zmielonej masy dodajemy jaja i winiak. Przyprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Masę pasztetową porcjujemy do wysmarowanych i wyłożonych boczkiem i liściem laurowym foremek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut. Przed podaniem zmrażamy. Podajemy z chrzanem i ćwikłą
 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%