Zamknij

Pizzeria Szefa Kuchni

reklama 15:38, 19.10.2010

Pizzeria Szefa Kuchni

Najlepsze składniki, ciasto własnej receptury i mnóstwo pasji, to przepis na najlepszą pizzę w mieście a jego autorem jest Robert Ptak. Właściciel i szef kuchni w jednej osobie zaprasza do Sycylia Pizzeria Ristorante.

Sycylia Pizzeria Ristorante, ul. Roosevelta 4
76 722 05 05

Miła atmosfera, spokojna muzyka, zapach dobrego jedzenia i bohaterowie „Ojca chrzestnego” spoglądający z fotosów na ścianach. Już po przekroczeniu progu lokalu czuć w nim włoski klimat. Właściciel osobiście przygotowuje potrawy, które są serwowane w lokalu.

- Przez 10 lat robiłem pizzę, byłem szefem kuchni w dwóch ristorante pizzeria, teraz przyszedł czas na to, żeby to, co umiem robić najlepiej, zacząć firmować własnym nazwiskiem – mówi Robert Ptak, właściciel restauracji Sycylia. – Dlatego postanowiłem otworzyć swój własny lokal, w którym jestem szefem kuchni, kucharzem i menadżerem.
Przez dziesięć lat „kręcenia pizzy” pan Robert wypracował swój własny przepis na tę potrawę.

- Pracuję na składnikach, które są najwyższej jakości – mówi właściciel. – Włoski ser mozarella Galbani, doskonała mieszanka ziół, którą sam sporządzam i podstawa, czyli ciasto, które też przyrządzam według własnego autorskiego przepisu.

Jak mówi pan Robert, największą przyjemnością jest dla niego świadomość, że jego dania smakują gościom. Ważne jest nie tylko, co podaje, ale również, w jaki sposób. Żeby być na bieżąco ciągle doskonali swoje umiejętności.

- Jeżdżę raz do roku na warsztaty kulinarne do Poznania – mówi szef kuchni. – Tam zjeżdżają się kucharze z całej Polski. Spotykamy się i gotujemy potrawy kuchni z całego świata. Takie spotkania są okazją do wymiany doświadczeń, przepisów i naszych spostrzeżeń. Często kończy się na odwiedzinach w lokalu któregoś z przyjaciół. Ja również planuję zaproszenie kilku moich zaprzyjaźnionych szefów kuchni do siebie. Zorganizujemy wówczas gotowanie „na żywo” i degustację potraw dla moich gości, jeśli któryś z przepisów przypadnie im do gustu, na pewno wprowadzę go do karty dań.

Tymczasem, w karcie oprócz 35 rodzajów pizzy w trzech rozmiarach można znaleźć wyśmienite dania kuchni śródziemnomorskiej dania zapiekane, pasty -makarony, świeżo przyrządzane sałatki oraz dania główne. Jest również kilka rodzajów sałatek i dodatków do podawanych dań.

- Gotowanie jest moją pasją, myślę, że jeśli człowiek wkłada kawałek serca w to, co robi, robi to na pewno o wiele lepiej – mówi właściciel lokalu. – Jednak to moi goście wystawią mi ocenę, mam nadzieję, że będzie celująca. Zapraszam.

Sycylia Pizzeria Ristorante zaprasza w swoje gościnne progi i proponuje smaczne dania w konkurencyjnych cenach. W poniedziałki i wtorki do godziny 14 pizza duża (40cm.) sprzedawana jest w cenie średniej.
Pod numerem 76 722 05 05 można zamówić pizzę z dostawą do domu, koszt dowozu wynosi tylko 4 zł. Przy zamówieniu powyżej 30 zł dostawa jest gratis.


Konkurs!
Kiedy jest międzynarodowy dzień pizzy?

Jeśli znacie odpowiedź na to pytanie zapraszamy do udziału w konkursie. Wśród osób, które nadeślą nam odpowiedź na pytanie konkursowe rozlosujemy nagrody. Będą to: podwójne zaproszenie na kolację i dwa zaproszenia na dużą pizzę. Odpowiedzi przysyłajcie na adres:
[email protected] do 31 października.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu lca.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%