W święto pracy swoją działalność rozpoczął zakład produkujący kebaby(Bestkebab). 98 procent wyrobów firmy trafi na zagraniczne rynki.
Zakład miał ruszyć z produkcją 1 kwietnia w pryma aprilis jednak zdecydowano się na oficjalne oddanie firmy miesiąc później w Święto Pracy i czwartą rocznicę wejścia Polski do Unii Europejskiej.
Drób, cielęcina i jagnięcina to mięsa, które będą przetwarzane w zakładzie. Firma ma specjalizować się w przygotowywaniu gotowych kebabów (nabitych na szpice). Klientami spółki będą głównie restauracje, puby oraz hurtownie mięsne z zachodniej Europy. Firma ma już podpisane umowy z kontrahentami z Niemiec, Hiszpanii oraz Francji.
Obecnie w zakładzie pracuje 45 osób, ale docelowo zatrudnienie ma być zwiększone do 70 pracowników. Będzie to jeden z większych pracodawców w gminie Prochowice.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz