Zamknij

Polski Kebab z Lisowic

10:05, 05.05.2008
Skomentuj

W święto pracy swoją działalność rozpoczął zakład produkujący kebaby(Bestkebab). 98 procent wyrobów firmy trafi na zagraniczne rynki.

Zakład miał ruszyć z produkcją 1 kwietnia w pryma aprilis jednak zdecydowano się na oficjalne oddanie firmy miesiąc później w Święto Pracy i czwartą rocznicę wejścia Polski do Unii Europejskiej.

Właścicielem Bestkebabu jest Marek Lewandowski. Na pomysł uruchomienia nietypowego biznesu wpadł podróżując po Niemczech. Swoją firmę zdecydował się założyć w rodzinnych Lisowicach.

Drób, cielęcina i jagnięcina to mięsa, które będą przetwarzane w zakładzie. Firma ma specjalizować się w przygotowywaniu gotowych kebabów (nabitych na szpice). Klientami spółki będą głównie restauracje, puby oraz hurtownie mięsne z zachodniej Europy. Firma ma już podpisane umowy z kontrahentami z Niemiec, Hiszpanii oraz Francji.

Obecnie w zakładzie pracuje 45 osób, ale docelowo zatrudnienie ma być zwiększone do 70 pracowników. Będzie to jeden z większych pracodawców w gminie Prochowice.
 

(ps(lca.pl))

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%