Zamknij
13:26, 19.04.2025

W Kościele greckokatolickim święcenie pokarmów odbywa się zazwyczaj w Wielką Sobotę lub w Niedzielę Wielkanocną po porannej liturgii. Wierni przygotowują koszyczki zawierające tradycyjne produkty, takie jak jajka, wędliny, masło, biały ser, chrzan, sól oraz paschę – drożdżowe ciasto z bakaliami. Koszyczki często ozdabiane są haftowanymi ręcznikami i świeczkami.

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]
Zobacz więcej fotorelacji
Baranovski śpiewał, a publiczność razem z nim
zobacz fotorelację
Legenda polskiego rocka na legnickim deptaku
zobacz fotorelację
Legnica świętowała imieniny ulicy NMP
zobacz fotorelację
Zakończyło się dwudniowe święto kowali
zobacz fotorelację
Stragany na Imieninach ulicy
zobacz fotorelację
Jubileusz 80-lecia I Liceum Ogólnokształcącego
zobacz fotorelację
Wystawa Jakuba Kamińskiego już w Galerii Satyrykon
zobacz fotorelację
24. Turniej Kowali o Srebrne Klucze Legnicy
zobacz fotorelację
Góralska energia porwała Legnicę
zobacz fotorelację
Święto Ogórka wróciło do Legnicy po 15 latach
zobacz fotorelację

komentarze (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz