Zamknij
13:26, 19.04.2025

W Kościele greckokatolickim święcenie pokarmów odbywa się zazwyczaj w Wielką Sobotę lub w Niedzielę Wielkanocną po porannej liturgii. Wierni przygotowują koszyczki zawierające tradycyjne produkty, takie jak jajka, wędliny, masło, biały ser, chrzan, sól oraz paschę – drożdżowe ciasto z bakaliami. Koszyczki często ozdabiane są haftowanymi ręcznikami i świeczkami.

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu lca.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz