Zamknij
Ważne

Mnóstwo nowości w wiosennym menu McDonald's

reklama (lca.pl) 17:11, 18.04.2013

Mnóstwo nowości w wiosennym menu McDonald's

McDonald’s Polska wprowadza do menu zupełne nowości, które zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających gości.

Kanapka Big Western, McWrap Tzatziki i Śródziemnomorski czy McFlurry Magnum to tylko niektóre z wiosennych propozycji.

Amatorom tradycyjnych smaków w stylu McDonald’s proponujemy dwie pozycje. Big Western to kanapka, która swój wyjątkowy smak zawdzięcza soczystej wołowinie, aksamitnemu serowi cheddar oraz chrupiącemu bekonowi. Świeżości dodaje jej zielona sałata i pomidor. Całość przyozdabia chrupiąca, prażona cebulka i dwa sosy: kanapkowy oraz Western o smaku barbecue. Łódeczki ziemniaczane z sosem śmietanowym są smakowitą przekąską ziemniaczaną, stanowiącą doskonałą alternatywę dla klasycznych frytek. W połączeniu ze świeżym sosem śmietanowym tworzy prostą, acz godną uwagi propozycję.

Dla amatorów lekkich placków pszennych polecamy dwie nowe odsłony popularnych McWrapów:

McWrap Tzatziki to soczyste mięso wieprzowe z grilla, śródziemnomorski ser oraz czerwona cebula i świeża papryka skropione przepysznym sosem tzatziki.

McWrap Śródziemnomorski jest kompozycją delikatnego kurczaka, czarnych oliwek, świeżego ogórka, chrupiącej sałaty i oryginalnego sosu bazyliowego. McWrap serwowany jest z kurczakiem grillowanym lub w chrupiącej panierce.

Dla zaspokojenia mniejszego apetytu idealną propozycją będzie Sałatka Grecka. To mix chrupiących sałat, świeży ogórek, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula i czarne oliwki, a do tego przepyszny ser typu feta.

Zupełną nowością w słodkim menu McDonald’s są desery lodowe McFlurry Magnum Classic i McFlurry Magnum Gold. Obie propozycje to połączenie najwyższej jakości czekolady Magnum i cudownie kremowych lodów McFlurry. W zależności od wyboru, dostępne w dwóch smakach - Magnum Classic z czekoladową polewą i dyskami oraz Magnum Gold z polewą toffee i dyskami Gold.

Do menu McDonald’s na wiosnę wraca też Shake Mango Marakuja. To niezwykłe połączenie napoju mlecznego z orzeźwiającym puree z owoców mango i marakuji, które przywodzą na myśl tropikalne smaki.

***
McDonald's Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działają w Polsce 304 restauracje McDonald’s (w tym 83 z McCafé), które zatrudniają ponad 16 000 osób. 174 z nich to obiekty prowadzone przez 58 licencjobiorców, niezależnych przedsiębiorców działających podstawie umowy franczyzy z McDonald’s.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu lca.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%