Wielkim festynem rodzinnym restauracja Oberża Piastowska rozpoczęła tegoroczny sezon na grillowanie. Atrakcji nie zabrakło ani dla małych, ani dla dużych. Chętnych nie brakowało.
- Mamy zamiar pokazać jakie są zasady grillowania. Na czym i czym grillować.
Piotr Kasprowski poleca i namawia do spożywania przede wszystkim warzyw grillowanych, które są smaczne, lekkostrawne i na dodatek nie przybywa nam dzięki nim dodatkowych kilogramów, a te przecież po zimie chcemy zredukować.
Mistrzowie kuchni Oberży pokazali jak przyrządzić nie tylko warzywa ale także potrawy barbecue. Przyrządzili między innymi pyszne żeberka w „amerykańskim” stylu.
Pokazy mistrzów były jednak jedynie częścią rodzinnego festynu. Podczas gdy dorośli podpatrywali w jaki sposób przyrządzić dobre potrawy, ich pociechy korzystały z atrakcji przygotowanych specjalnie dla nich. Zajadały się lodami i goframi, popijając sokiem.
Dorośli degustowali grillowane żeberka, karkówkę, kiełbaski i inne potrawy serwowane przez kucharzy. Nadmiaru kalorii mogli się pozbyć na wieczornej dyskotece w Sunny Club Music. Sezon grillowy wielu legniczan może po sobotniej imprezie w Oberży uważać za otwarty.[FOTORELACJA]11107[/FOTORELACJA]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz