Niezapomniane doznania kulinarne czyli prawdziwe delicious food zapowiadają właściciele restauracji „D&F”, którzy są jednocześnie szefami kuchni w swoim lokalu. Restauracja otworzyła swoje podwoje przy ulicy Świętego Maksymiliana Kolbe 7, w miejscu gdzie niegdyś mieściła się „Grzymalinka”.
Zjeść w „D&F” będzie można między innymi grillowane ostrygi, pasztet z kaczki z musem orzechowym, zupę z groszku i pora, consomme z pasztecikami francuskimi, sałatkę z krewetkami, golonkę na czerwonym winie, stek z wątroby z wołowej z karmelizowaną gruszką i kaszą gryczaną i sałatki na przykład z suszonymi pomidorami lub kurczakiem cytrynowym.
Karta menu, którą przygotowali, poddana zostanie ocenie gości. Jak mówią właściciele, nie jest sztywna i zostanie dostosowana do gustów klientów.
- Jesteśmy otwarci na sugestie gości. Jeśli będą chcieli zjeść coś czego nie mamy w karcie, będziemy ją modyfikować, tak żeby dać naszym gościom to czego oczekują – dodaje Dariusz Róg, jeden z właścicieli „D&F”. - Mamy nadzieję, że naszymi smakami trafimy w gusta naszych gości.
Żeby skosztować nowej kuchni wystarczy wybrać się do „D&F”. Restauracja czynna jest od wtorku do czwartku w godzinach od 12:00 do 21:00. W piątki i soboty w godzinach od 12:00 do 23:00. Na niedzielny obiad będzie można wpaść od 12:00 do 21:00.
„D&F” to miłe i klimatyczne miejsce, doskonałe do organizacji imprez firmowych i okolicznościowych, spotkań rodzinnych, urodzin, komunii i innych. Zapraszamy na nasz profil Facebooka
0 0
A ziemniaki i kotlet schabowy też tam dostaniemy ? Lubię dobrze zjeść i lubię to co lubię. Nowości raczej mnie nie zachwycają no chyba że są przepyszne to wtedy tak.
0 0
[quote="Gość"]A ziemniaki i kotlet schabowy też tam dostaniemy ? Lubię dobrze zjeść i lubię to co lubię. Nowości raczej mnie nie zachwycają no chyba że są przepyszne to wtedy tak.[/quote]
Schabowego to sobie w domu wpierdziel
0 0
pewnie ceny też wymyślne dla wyższych swer i lepszego sortu